Huisartsenpraktijk Dr. Chinitor

Klein Zottegem  43
9521 Letterhoutem
Tel: 053/80.00.72

WELKOM!

Controleer regelmatig of jouw gegevens in de online agenda nog altijd correct zijn.

Om privacyredenen is er geen link tussen de onlineagenda en uw medisch dossier.

Mogen wij jou vragen om gegevens in de online agenda zelf up to date te houden?


COVID UPDATE (okt 2023)

op dit ogenblik zijn er geen specifieke maatregelen meer opgelegd door de overheid mbt covid. Wil je graag gevaccineerd worden? 

Neem dan telefonisch contact op met de praktijk tussen 9 - 11 of stuur ons een mailtje via Info[PUNT]secretariaatchinitor[AT]gmail[PUNT]com


COVID UPDATE (okt 2022)


Gezien we terug een opflakkering zien van het aantal corona gevallen geven we je nog graag het volgende mee:


Je voelt je ziek en wil graag een afspraak?

Boek online of telefonisch een afspraak in, voeg bij opmerkingen toe dat je covid hebt of denkt te hebben en wacht buiten of in de wagen. De dokter komt jou daar ophalen.


Kreeg je reeds pcr in triagecentrum of sneltest in apotheek? 

* je kan via jouw rijksregisternummer en testcode zelf een quarantainecertificaat aanmaken

* lukt dit niet OF je hebt andere attesten nodig voor het werk, boek dan een afspraak in. Draag aub graag het mondmasker correct en wacht buiten of in de wagen. Noteer bij opmerkingen in de online agenda dat je covid positief bent getest. Ofwel bel je naar het telesecretariaat en volg dezelfde procedure.

* je bent ziek, boek dan een afspraak in. Draag aub het mondmasker correct en wacht buiten of in de wagen. Noteer bij opmerkingen in de online agenda dat je covid positief bent getest. De dokter zal je onderzoeken, een pcr of sneltest afnemen, de nodige medicatie opstarten en attesten afleveren.


Zelftest positief?

* je hebt geen attest nodig en bent niet ziek ( je zou in andere omstandigheden ook niet langskomen naar de praktijk), dan blijft je 10 dagen in quarantaine, na 7 dagen mag je wel al gaan werken met mondmasker.

* je bent ziek, boek dan een afspraak in. Draag aub het mondmasker correct en wacht buiten of in de wagen. Noteer bij opmerkingen in de online agenda dat je covid positief bent getest via een zelftest. Ofwel bel je naar ons telesecretariaat en volg dezelfde procedure. De dokter zal je onderzoeken, een pcr of sneltest afnemen, de nodige medicatie opstarten en attesten afleveren. 

* Je bent niet ziek maar heeft wel attesten of papieren nodig voor uw werkgever, boek dan een afspraak in. Draag aub het mondmasker correct, wacht buiten of in de wagen. Noteer bij opmerkingen in de online agenda dat je covid positief bent getest.


Er zullen nooit ( niet bij covid, ook niet bij andere vragen) attesten, voorschriften of andere documenten ingevuld worden zonder dat de dokter jou gezien heeft. Het is de verantwoordelijkheid van de dokter om jouw klinische toestand te controleren, wat hij enkel kan doen als je zelf langs komt.


We hopen samen met jullie dat deze opflakkering van korte duur zal zijn!
Deze maatregelen zijn geldig vanaf 10/1/22 en vervangen de vorige


1/ Maatregelen voor HOOGRISICOCONTACT ZONDER SYMPTOMEN

Was je meer dan 15 minuten op minder dan 1,5 meter in contact met een besmette persoon?


IK BEN NIET GEVACCINEERD

10 dagen quarantaine.
Mag vanaf dag 7 beëindigd worden indien dagelijkse negatieve zelftest vanaf dag 7 tot en met dag 10. Blijf ondertussen extra voorzichtig gedurende 10 dagen na het hoogrisicocontact.

Kinderen jonger dan 12.

Is er een besmetting binnen het gezin dan blijft iedereen die niet volledig gevaccineerd is, ook kinderen jonger dan 12, thuis. 

Bij besmetting buiten het huishouden worden kinderen jonger dan 12 als laag-risicocontacten beschouwd en moeten enkel in quarataine en getest worden indien ze klachten hebben.


IK BEN GEVACCINEERD

Laatste prik < 5 maanden geleden of booster of je bent tussen 12-18  en je kreeg je basisvaccinatie (= 2 prikken).

PCR-test en quarantaine niet nodig maar blijf extra voorzichtig gedurende 10 dagen na het contact: mijd kwetsbare personen, respecteer afstand, draag je mondmasker (liefst FFP2) en blijf telewerken.


Laatste prik > 5 maanden geleden en geen booster.

7 dagen quarantaine.
Mag vanaf dag 4 beëindigd worden indien dagelijkse negatieve zelftest vanaf dag 4 tot en met dag 7. Blijf ondertussen extra voorzichtig gedurende 10 dagen na het hoogrisicocontact.
2/ Maatregelen bij KLACHTEN

    Heb je een van volgende symptomen?                   

VERKOUDHEID

en/of

HOOFDPIJN

en/of

KOORTS

en/of

SMAAK- REUKVERLIES

en/of

ADEMHALINGSMOEILIJKHEDEN

en/of

MOEHEID

en/of

DIARREE

  

Ga in quarantaine en evalueer je symptomen met de zelfevaluatietool via www.mijngezondheid.be.

       

ADVIES OM NIET TE TESTEN

Je mag uit quarantaine gaan.


ADVIES OM TE TESTEN

Vraag een testcode aan via www.mijngezondheid.be en maak een afspraak voor een PCR-test (via mijngezondheid.be) of maak een afspraak in de prakijk.

Heeft u klachten en wenst u de dokter te zien maak dan online een afspraak maar blijf in de auto wachten, neem geen plaats in de wachtzaal.

Heeft u milde klachten en heeft u enkel een pcr test nodig, neem dan telefonisch contact op tussen 9 - 11 of stuur ons een mailtje (Info[PUNT]secretariaatchinitor[AT]gmail[PUNT]com. 

  

Opgeletet : enkel een PCR test geeft recht op een herstelcertificaat !


Wie minder dan 180 dagen geleden een positieve test heeft afgelegd (en een herstelcertificaat heeft), is vrijgesteld van test en quarantaine na een hoogrisicocontact, zolang hij of zij geen symptomen heeft.


     


Covid update 26 juni 2021


U vertrekt naar het buitenland of neemt deel aan een groot cultureel evenement?


 • U BENT VOLLEDIG GEVACCINEERD?

U zal een Europees digitale coronacertificaat kunnen bekomen waarmee vrij reizen tussen de EU-lidstaten makkelijker wordt. Ook voor de deelname aan grote culturele evenementen kan dit certificaat vereist zijn. In dit geval, heeft u geen test nodig.

U kan uw coronacertificaat bekomen via mijngezondheid.be of via de app CovidSafeBe


 • U BENT NOG NIET (VOLLEDIG) GEVACCINEERD?

U kan het Europees digitale coronacertificaat krijgen met bewijs van een negatieve PCR-test, dat 72 uur geldig is na het uitvoeren van de test. Dit doet u via mijngezondheid.be, of via de app CovidSafeBE. 

Kinderen van 6 tot 17 jaar en personen die nog niet de kans hebben gekregen om zich volledig te laten vaccineren hebben recht op een tegemoetkoming voor 2 PCR-testen uitgevoerd van 28 juni tot 30 september 2021.

Check de laatste informatie en voorwaarden i.v.m. reizen op de website van Buitenlandse Zaken


Opgelet

 • Enkel PCR-testen zijn terugbetaald
 • Antigeensneltesten worden geaccepteerd door enkele landen, maar worden niet terugbetaald. Antigeensneltesten bestaan ook als zelftest; zelftests geven u geen toegang tot een geldig testbewijs. 


Hoe krijgt u uw test terugbetaald?

U  kan via de website mijngezondheid.be een “coronatest prescription code” aanvragen, waarmee wij de test vergoeden. Meer informatie kan u terugvinden via de website info-coronavirus.be

U kan tot 2 keer een test terugbetaald krijgen zonder symptomen of hoog risiconcontact. 


Heeft u een extra PCR-test nodig?

PCR-testen zonder tegemoetkoming zijn ook mogelijk.

Voor deze testen voorzien we een maximumprijs (voor de staalafname, analyse en andere kosten) van: 

 •  55 euro een standaard PCR-test 
 • 120 euro voor snelle PCR-testen waarbij het resultaat binnen de 3 uur beschikbaar is na de staalafname.

U betaalt dit bedrag zelf, zonder tussenkomst van uw ziekenfonds.

U kan een activatie-code aanvragen voor deze betaalde tests:

 • via de website mijngezondheid.be
 • door contact op te nemen met een laboratorium of testcentrum 


Waar kan u zich laten testen?

Met uw code (die 10 dagen geldig is) kan u een afspraak nemen in elk afnamecentrum, of privé- of ziekenhuislaboratorium, volgens de mogelijkheden in hun agenda. 

Hier vindt u een overzicht van de centra van staalafname die testen aanbieden voor reizigers en culturele evenementen. Deze lijst is niet exhaustief: centra kunnen kiezen om niet zichtbaar of op deze website te staan. 

Maak tijdig een afspraak voor uw test: er kan een wachttijd zijn voor een afspraak, en de analyse kan tot 36 uren duren. Duid ook steeds duidelijk aan dat u een afspraak maakt om te kunnen reizen of een cultureel evenement bij te wonen. 


Hoe verkrijgt u het resultaat van uw test?

Vanaf dat de resultaten van het analyselaboratorium naar de database van Sciensano zijn gestuurd, geeft deze u automatisch toegang tot een Europese digitale coronacertificaat, als uw test negatief is. U kan uw testresultaat en uw coronacertificaat aanvragen via mijngezondheid.be


Vragen?

 • Voor informatie en raadgevingen omtrent maatregelen i.v.m. reizen naar het buitenland: raadpleeg de website van Buitenlandse Zaken

 • Voor alle andere vragen: www.info-coronavirus.be, eb.vogf.htlaeh@surivanoroc-ofni of 0800 14 689 van 9u tot 17u (7d/7).Covid update 19 juni 2021 


Onderstaande info betreft de gratis CTPC codes.

Deze activatiecode heb je nodig voor het aanvragen van een PCR test

- voor een vakantie naar het buitenland

- voor een evenement


Lees deze info goed door als je een vakantie gepland hebt de komende maanden. Bij wijzigingen in deze strategie brengen we jullie zo snel mogelijk op de hoogte. 


We vragen jullie om voor vakantie of evenement maximaal gebruik te maken van de testcentra. In de deze centra is de afname van een PCR test volledig gratis, bij de huisarts niet. Op die manier help je ons mee om de reguliere zorg in de praktijk te bewaren.

U bent niet gebonden aan het testcentrum in Zottegem!

Met een activatiecode kan je online een afspraak maken in een testcentrum naar keuze via https://testcovid.doclr.be/#!/flow .


De werking van deze testcentra staan volledig los van de werking van de huisartsenpraktijk. Dat wil zeggen dat we ook niet meer op de hoogte gebracht worden van de resultaten. Loopt er iets mis, neem dan contact op met het testcentrum zelf!

Weet wel dat we in uiterste nood altijd beschikbaar zijn om jullie te helpen zodat iedereen op tijd op reis kan vertrekken. 


We raden jullie aan om de test 48 uur voor vertrek te laten afnemen. Zo ben je zeker dat je tijdig over het testresultaat beschikt. Hoe oud een test bij aankomst op uw bestemming mag zijn, varieert van land tot land en verandert regelmatig. Check zeker de regels van uw bestemming voor u een test boekt. 

Reisadvies EU landen via Reopen.EU.  

Reisadvies landen buiten EU via website buitenlandse zaken.


Let wel dat onderstaande info enkel geldig is voor mensen zonder klachten. Voor de andere PCR testen (symptomen, hoog risico contact, test na reis via PLF…) blijft de huidige manier van werken gelden. Al deze testindicaties vallen onder ‘terugbetaling’ en kunnen niet rechtstreeks via het testcentrum ingeboekt worden. Hiervoor neem je nog steeds contact op met de praktijk voor een testafname bij de huisarts. 


Vanaf 28 juni heeft iedereen die nog niet de kans heeft gehad om volledig gevaccineerd te worden recht op 2 gratis PCR-tests.


Je dient deze zelf aan te vragen via www.mijngezondheid.be of www.myhealthviewer.be. Dit kan niet via de huisarts aangevraagd worden. 


Hou er bij de aanvraag rekening mee dat de code slechts 10 dagen geldig is.


De werkwijze om een afspraak te boeken voor je reis of evenement bij Panacea kan je terugvinden onder tabblad "werkwijze PCR Panacea".


Covid update januari 2021


Voor covid gerelateerde klachten (zowel klinisch onderzoek als covid PCR test) kan u nog steeds in de praktijk terecht. U maakt hiervoor telefonisch een afspraak tussen 9 u en 11 u. We voorzien hiervoor een afzonderlijk tijdsblok, die u niet zelf kan inplannen. We hanteren strengere maatregelen dan aanbevolen om de veiligheid van elke patiënt en de dokters te kunnen garanderen.

Meer informatie via onderstaande link.

 https://www.domusmedica.be/sites/default/files/bijlagen/Steekkaart%20COVID%20-%20patient%2012-01-2021.pdf


Covid update 29 juli 2020 

Zijn de maatregelen die ingaan vanaf 29/07/2020 niet volledig duidelijk? Via onderstaande link kan je een handig overzicht vinden!


https://www.google.com/maps/place/BVBA+Dr.+Chinitor,+H1889629.05@/strasiu ,3.8875769,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipNh7O6H285tFd88Na5HGh2SQY0J2k75MZlHD3gh!2e10!3e12!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipNh7O6H285tFd88Na5HGh2SQY0J2k75MZlHD3gh%3Dw203-h287-k-no!7i678!8i960!4m10!1m2!2m1!1shuisarts+houtem+google!3m6!1s0x47c3a1c75cde06cb:0x96036f904b1faa54!8m2!3d50.9270372!4d3.8875444!14m1!1BCgIgARICEAECovid update 15 juli 2020 

Omwille van het toenemend aantal besmettingen met COVID-19 vragen we jullie met aandrang om de maatregelen in de praktijk goed op te volgen. 

Graag verzoeken we om altijd een mondmasker te dragen bij het betreden van de praktijk. Bij het niet naleven van deze maatregel kan de toegang geweigerd worden en schuift de consultatie op naar een ander ogenblik.


We merken dat de ongerustheid en vragen rond testing, vakantiemaatregelen, klachten,…  mbt COVID-19 toenemen. Dit verhoogt ook opnieuw de telefoondruk in de praktijk. Wees geduldig, het kan langer duren dan normaal voor u geholpen wordt. 

Kom in geen geval naar de praktijk met klachten zoals hoesten, koorts, geur en of smaakverlies, keelpijn, hoofdpijn, verkoudheidsklachten, kortademigheid of andere op griep lijkende klachten zoals vermoeidheid, spierpijn en waterige diaree!

Omdat we niet altijd in de mogelijkheid zijn om de telefoon zelf te beantwoorden, zal u op sommige ogenblikken doorgeschakeld worden naar ons telesecretariaat. Zij zijn goed op de hoogte van de gebruikelijke procedures in de praktijk. En zullen u verder helpen.


Openingsuren van het eigen secretariaat en beluurtje van de artsen kan u weldra op de website terug vinden.


We danken u voor het grondig doornemen en opvolgen van onderstaande maatregelen!


Dr Chinitor        Dr. Quagebeur         Dr Van HerzeleWe merken dat er een aantal mensen nog enige terughoudendheid hebben om op consultatie te komen in de praktijk.

Daarom vinden we het belangrijk om nog even op een rij te zetten welke veiligheidsmaatregelen we hebben ingebouwd om COVID-19 uit de praktijk weg te houden.

Zowel voor uw als onze veiligheid zijn we erg strikt in het handhaven van onderstaande maatregelen:

 • Blijf thuis als je ziek bent, dit geldt ook voor zieke kinderen. Bel de praktijk op en maak geen afspraak via de online agenda als u klachten heeft die  kunnen wijzen op een corona-infectie ( hoesten, koorts, geur en of smaakverlies, keelpijn, hoofdpijn, verkoudheidsklachten, kortademigheid of andere op griep lijkende klachten zoals vermoeidheid, spierpijn en waterige diaree)). Twijfelt u of uw klachten hieronder vallen, bel dan de praktijk even op.
 • De praktijk onderzoekt mensen met mogelijke klachten in een strikt gescheiden circuit. Hierbij worden mensen met mogelijke klachten buiten de consultatieuren worden onderzocht en / of getest in de triagetent. 
 • De wachtzaal is nog altijd afgesloten,  wacht in of aan uw wagen maar hou steeds voldoende afstand van de andere mensen
 • Het vermelden van de reden van uw afspraak is verplicht, vergeet dit zeker niet als u zelf online een afspraak maakt
 • Een mondmasker is verplicht in de praktijk ook als volledig covid-klachtenvrij bent.
 •  Was regelmatig uw handen met water en zeep. Dit is een zeer effectieve maatregel omdat het ervoor zorgt dat het omhulsel van het virus vernietigt en het virus gewoon uiteenvalt.
 • Blijf afstand houden van mensen die niet tot uw bubbel horen. Probeer uw bubbel nog steeds zo klein mogelijk te houden. Plan contacten zoveel mogelijk in de buitenlucht.
 • Ook al lijkt het erop dat kinderen minder vatbaar zijn voor het virus, ze kunnen nog steeds ziek worden en het virus doorgeven aan anderen. Ook voor hen is het belangrijk de handjes regelmatig te wassen en hen niet met grootouders of risicopersonen in contact te brengen bij ziekte.

Vanaf maandag 04 mei 2020 zal de medische activiteiten voor NIET COVID-19 raadplegingen in onze praktijk geleidelijke aan heropstarten.

Om deze consultaties en huisbezoeken op een veilige en kwalitatieve manier te laten doorgaan, hebben wij een aantal maatregelen genomen.


Omdat wij uw en onze veiligheid erg belangrijk vinden, vragen we u om onderstaande instructies goed door te nemen.


 • Heeft u klachten die kunnen wijzen op een mogelijke COVID-19 infectie: hoesten of keelpijn of koorts of verkoudheid kom dan niet naar de praktijk maar neem telefonisch contact op met de praktijk op het nummer 053/ 80 00 72. 


 • Ook als de klachten van mogelijke COVID-19 mild zijn en u heeft een ander medisch probleem dat u wil laten behandelen,  kan dit niet doorgaan in de praktijk! Neem telefonisch contact op met de praktijk, wij zullen zo nodig een afspraak maken in de daarvoor voorziene triageposten.


 • Kom bij voorkeur alleen naar uw afspraak. Een begeleider is enkel toegestaan indien dit strikt noodzakelijk is, zoals bijvoorbeeld bij jonge kinderen. Er zullen per consultatie maximaal 2 personen toegelaten worden.


 • Kom niet te vroeg naar de praktijk (max 10 min voor het afgesproken uur) maar ook niet te laat. De wachtzaal is nog steeds afgesloten en dit zal ook nog geruime tijd zo blijven. Vermeld aan de telefoon of in de online agenda als u niet met de wagen komt, dan kunnen wij hiermee rekening houden. Wees hoffelijk op de parking en hou de uitrit van de buren vrij. Blokkeer in geen geval de oprit of de wagen van de artsen! Zij kunnen immers op elk ogenblik opgeroepen worden voor een medische urgentie!


 • Draag een mond-neusmasker bij het betreden van de praktijk. Doe dit enkel uit als de arts u hierom vraagt. Raak het mondmasker nooit aan de voorzijde aan. Heeft u geen masker, gebruik dan een sjaal of alternatief.


 • Gebruik handalcohol voor u de praktijk binnen komt en voor u de praktijk terug verlaat. Dit zal  voorzien worden aan de ingang van de praktijk.


 • Houd op de parking voldoende afstand van ander mensen en blijf zoveel mogelijk in uw wagen zitten.


 • Heeft u reeds een afspraak ( telefonisch of via de online agenda) maar heeft u intussen toch klachten gekregen die wijzen op mogelijke COVID-19 infectie, neem dan telefonisch contact op met de praktijk en kom in geen geval naar de praktijk.


 • Probeer uw telefonische oproepen tot een strikt minimum te beperken.


 • De artsen ontsmetten hun kabinet en materiaal tussen elke consultatie door. Geef hen hiervoor ook voldoende tijd en ruimte en wacht geduldig uw beurt af.


 • Door al deze maatregelen zijn het aantal afspraken per dag meer beperkt dan gebruikelijk. De dokters zijn ook ingeschakeld in extra wachtdiensten, opvang en triage van covid-19 patiënten en in de WZC. We zijn dan ook blij dat vanaf 04 mei een derde arts, Dr. Bert van Herzele de praktijk zal vervoegen. U kan via de online agenda of telefonisch ( keuzemenu nummer 3) een afspraak maken bij Dr. Van Herzele.


???????+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


HYGIËNEADVIES VOOR DE PATIËNT MET SYMPTOMEN VAN CORONAVIRUS-INFECTIE EN DIE THUIS GEÏSOLEERD IS

Als u ziek bent door COVID-19 of als er vermoed wordt dat u besmet bent met COVID-19, dat wil zeggen dat u symptomen vertoont, volg dan het onderstaande advies om een verspreiding van het COVID-19 virus naar andere mensen in uw huishouden en gemeenschap te vermijden.

Blijf thuis zolang er symptomen zijn

U moet uw activiteiten buitenshuis beperken. Ga niet naar uw werk, school of openbare plaatsen. Gebruik geen openbaar vervoer. Vermijd elk bezoek aan huis.

Volg uw symptomen op

Als uw symptomen verergeren (bv. ademhalingspro- blemen, hoge koorts, ...), bel dan uw huisarts om een raadpleging in te plannen. Als u rechtstreeks naar een spoedgevallendienst gaat, informeer dan bij de receptie dat u een COVID-19 patiënt bent. Dan kunnen maat- regelen worden genomen om contact met andere mensen te voorkomen.

Als een lid van uw huishouden symptomen begint te ervaren (bv. koorts, hoest, enz.), neem dan contact op met uw arts.

Blijf uit de buurt van uw naasten

Neem indien mogelijk een aparte en goed geventileerde kamer in, inclusief om te slapen. Vermijd zoveel mogelijk gemeenschappelijke kamers van het huis. Indien beschikbaar, gebruik een andere badkamer en toilet dan de overige gezinsleden.

Draag een mondmasker

In aanwezigheid van anderen, draag een chirurgisch masker of blijf op een afstand van meer dan 1,5 meter of, bij gebrek hieraan, gebruik een sjaal of andere doek die de mond bedekt. Het virus wordt overgedragen door druppeltjes tijdens het spreken, hoesten, niezen, ... over een afstand van 1,5 meter. Als u een doek gebruikt, moet u deze dagelijks wassen. Als u een chirurgisch masker gebruikt, gooit u het direct in een vuilnis bak wanneer u het verwisselt (verwissel na het dragen gedurende 3 uur).

Verlucht de woonruimtes

Open enkele keren per dag gedurende 30 min de ramen van de kamer waar de zieke verblijft.

Bedek uw neus en mond als u hoest of niest

Gebruik hiervoor een stoffen of papieren zakdoek. Als u die niet bij de hand hebt, hoest of nies dan in de vouw van de elleboog, de binnenkant van uw trui, ...

Gooi de papieren zakdoek onmiddellijk weg / doe de stoffen zakdoek in een stoffen zak die u aan het einde van de dag zult wassen. Was daarna uw handen.

Was uw handen

Was uw handen telkens u gehoest of geniesd hebt, na elk toiletbezoek en telkens u vuile doeken hebt vastgenomen, ... en ook, meerdere keren per dag, met water en zeep of een hydro-alcoholische oplossing (met mi- nimaal 60% van alcohol). Wrijf ze gedurende minstens 20 seconden en droog ze vervolgens. Uw huisgenoten moeten ook regelmatig hun handen wassen en vermijden dat ze hun ogen, neus en mond met ongewassen handen aanraken. Geef de voorkeur aan wegwerphanddoeken om uw handen te drogen of was uw stoffen handdoeken zodra ze nat zijn (verzamel ze in een stoffen zak en plaats de zak in de wasmachine).

Deel geen objecten

Deel geen borden, mokken, tandenborstels, handdoeken of beddengoed met andere personen. Na gebruik van deze objecten moet u ze grondig wassen met water en zeep. Trek niet aan de sigaret van iemand anders. Neem uw maaltijden apart.

Desinfecteer oppervlakken

Waar mogelijk, reinig eenmaal per dag oppervlakken (bv. tafel, nachtkastje, deurklink, toiletbril, vloer, ...), met water dat 1% bleekwater bevat (doe 10 ml bleek- water in een fles van 1 liter en vul deze vervolgens met leidingwater).

Schoonmaken toilet na stoelgang

Sluiten het WC deksel na stoelgang, spoel door, wacht 5 minuten. Reinig vervolgens het toilet met water dat 1% bleekwater bevat. Meng geen chloorhoudende producten met een ander schoonmaakmiddel. Neem de nodige handhygiëne in acht .

De duur van deze maatregelen wordt besproken met de huisarts, maar ze zijn minstens van toepassing totdat de symptomen verdwenen zijn (minimum 7 dagen).

Verdere informatie: https://www.info-coronavirus.be/nl/